Ομιλία με θέμα Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Το Corfu Teb Lab (American space) διοργανώνει, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ομιλία με θέμα “Post-Quantum Cryptography, Transparent Lotteries and Zero Knowledge Proofs”.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Ιστορική βιβλιοθήκη Κέρκυρας και ομιλητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Χαλκιάς (Lead Cryptographer and Blockchain Engineer, Facebook, Menlo Park, California, USA) και Μάριος Μαγιολαδίτης.

Η ομιλία θα ασχοληθεί με ζητήματα ιδιωτικότητας σε ιστότοπους όπως το Facebook και η Wikipedia.

Το Wikimedia Community User Group Greece είναι επίσημος υποστηρικτής της ομιλίας και στο χώρο θα υπάρχουν φυλλάδια και αυτοκόλλητα της Wikimedia.

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης ως μέλος του Wikimedia Community User Group Greece θα απαντήσει σε όποιες ερωτήσεις υπάρχουν σχετικά με την ασφάλεια της ιδιωτικότητας στη Wikipedia.

Οι ομιλητές φιλοδοξούν να σας δείξουν πως μπορείτε:

α) να αποδείξετε ότι είστε άνω των 21 ετών ή να αποδείξετε την τοποθεσία σας ή να αποδείξετε ότι έχετε πάνω από ένα εκατομμύριο στον τραπεζικό λογαριασμό σας χωρίς να αποκαλύπτετε την πραγματική αποταμίευσή σας,

β) να δημιουργήστε ένα ασφαλές σύστημα κατά των επιθέσεων κβαντικών υπολογιστών χρησιμοποιώντας λειτουργίες κατακερματισμού

γ) να δημιουργήστε ένα ασφαλές και διαφανές σύστημα λοταρίας που κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει.

Επίσης, θα υπάρξει Live Secure Giveaway με ένα πραγματικό βραβείο χρησιμοποιώντας το Bitcoin.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και όσοι και όσες συμμετέχουν θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης για το σεμινάριο “Advanced Applications of Cryptography and Blockchains”.

Μία σκέψη στο “Ομιλία με θέμα Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και ιδιωτικότητα”

Τα σχόλια είναι κλειστά.