Η Βικιπαίδεια στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου Λέσβου

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε άλλη μία επιμορφωτική δράση της Βικιπαίδειας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Ευστρατίας Σφαγμένου, ο εκπαιδευτικός και Βικιπαιδιστής κ. Μάριος Μαγιολαδίτης πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τη Βικιπαίδεια, τις αρχές της και τους τρόπους αξιοποίησής της στο σχολείο καθώς και στην έρευνα για τη συγγραφή εργασιών, στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών. Η επιμόρφωση αυτή ήταν υποστηρικτική δράση, για την υλοποίηση του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021» σε συνεργασία με το ΕΔΙΒΕΑ του Πανεπιστημίου Κρήτης, με υπεύθυνη την κ. Ευστρατία Σφαγμένου.

Η διαδικτυακή παρουσίαση έλαβε χώρα στην Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου Λέσβου, με την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου κ. Ιωάννας Κάλφα.

Οι μαθητές (Αλέξανδρος, Βάλια, Βασιλική, Ελεάννα, Ελπίδα, Κωνσταντίνα, Μαρία, Ξένη, Ραφαήλ και Ταξία) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την αξιοπιστία της Βικιπαίδειας, να μάθουν εργαλεία και δυνατότητές της, να συζητήσουν για τη συγγραφή λημμάτων και τη βιβλιογραφική τους υποστήριξη για την Ελληνική και Αγγλική έκδοσή της.

Επιπλέον σε αυτή την ευχάριστη και ενδιαφέρουσα μαθησιακή εμπειρία διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν αναστοχαστικές σκέψεις σε σχέση με την εργασία τους στο πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και τον τρόπο χρήσης της Βικιπαίδειας την οποία αξιοποίησαν ως ένα σημαντικό εργαλείο έρευνας πληροφοριών. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συγγράψουν οι ίδιοι λήμμα στη Βικιπαίδεια, ακολουθώντας τα υψηλά ποιοτικά της κριτήρια.

Μία σκέψη στο “Η Βικιπαίδεια στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου Λέσβου”

Τα σχόλια είναι κλειστά.