Τι είναι η Signpost

Η Signpost (ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά = δημόσια ανακοίνωση) είναι μια εφημερίδα που επιμελείται και εκδίδει η κοινότητα και καλύπτει ειδήσεις,  εκδηλώσεις και εκθέσεις που σχετίζονται με τη Wikipedia και τα αδελφά εγχειρήματα του Ιδρύματος Wikimedia. Μια νέα έκδοση κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα, και μπορεί κανείς να εγγραφεί για ενημερώσεις  στη σελίδα συζήτησής του, σε RSS, στο Twitter ή το  Identi.ca .

Υπάρχει αίθουσα σύνταξης για όσους συμμετέχουν στη συγγραφή και επεξεργασία των ειδήσεων. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει σε άρθρα. Προτάσεις και συμβουλές  για ειδήσεις από την ευρύτερη κοινότητα  είναι επίσης καλοδεχούμενες στη σελίδα προτάσεων της αίθουσας σύνταξης.

Το πρώτο τεύχος του Signpost δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2005.

Η  Signpost είναι μια ανεξάρτητη  έκδοση  και δεν σχετίζεται με το Ίδρυμα Wikimedia. Τα περιεχόμενα των άρθρων εκφράζουν τη γνώμη των συγγραφέων τους, και δεν αντανακλούν τις απόψεις του Ιδρύματος. Ανόμοια με τις περισσότερες σελίδες στη Wikipedia,  τα άρθρα στη Signpost  έχουν υπογραφή προκειμένου να υποδεικνύουν το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο σε ότι αναφέρεται στο πρωτογενές ρεπορτάζ. Παρόλα αυτά,  μεταγενέστερες της δημοσίευσης επεξεργασίες που αφορούν γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη είναι ευπρόδεκτες.

Το άρθρο αυτό είναι μερική μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού  κειμένου για την Signpost στην en.wikipedia.