Wikipedia Lab 2015

Wikipedia LabΤο Wikipedia Lab είναι ένα σεμινάριο διάρκειας τριών εβδομαδιαίων τρίωρων μαθημάτων που διοργανώνουν το Wikimedia Community User Group Greece και ο GreekLUG.

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή και εμβάθυνση στη συνεισφορά στην Wikipedia αλλά και εισαγωγή στα υπόλοιπα αδελφικά εγχειρήματα της Wikipedia, όπως τα Wikimedia Commons και Wikidata.  Η μορφή των μαθημάτων περιλαμβάνει επί τόπου πρακτική επίδειξη και εξάσκηση στη χρήση του περιβάλλοντος επεξεργασίας της Wikipedia και όλων των σχετικών λειτουργιών.

Το πρόγραμμα είναι:

  • 14 Μαρτίου: Εισαγωγή στη Wikipedia. Σκοπός. Βασική πολιτική περιεχομένου.  Επίδειξη τρόπου επεξεργασίας με κώδικα και με Visual Editor.
  • 21 Μαρτίου: Τεκμηρίωση λημμάτων της Wikipedia. Ανέβασμα εικόνων στο Wikimedia Commons και εισαγωγή εικόνων στα λήμματα της Wikipedia.
  • 28 Μαρτίου: Πλαίσια πληροφοριών σε λήμματα της Wikipedia. Εισαγωγή και συνεισφορά στα Wikidata. Χρήση δεδομένων.

Τα μαθήματα είναι αυτοτελή και η απουσία από κάποιο δεν επιβαρύνει την κατανόηση των επόμενων.

Το σεμινάριο διεξάγεται στο εργαστήριο  του GreekLUG – Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού, Εγνατίας 96 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.