Ιατρική Εκπαίδευση

Πληροφορίες για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ

Οδηγίες

Σε ομάδες 2-3 φοιτητών μεταφράστε ένα λήμμα από την αγγλική wikipedia (en.wikipedia.org) στην ελληνική (el.wikipedia.org). Κάθε φοιτητής θα πρέπει να δημιουργήσει δικό του λογαριασμό – όχι ομαδικό – ώστε το λήμμα να επεκτείνεται και να διορθώνεται εναλλάξ από διαφορετικά μάτια και χέρια. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα της πολυεπεξεργασίας σε ένα wiki – και ειδικότερα στην Wikipedia.

Για την μετάφραση μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των λημμάτων από τις λίστες που υπάρχουν στον σχετικό κατάλογο.

Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε πρότυπα (templates) που περιλαμβάνονται στο αγγλικό λήμμα αλλά δεν υπάρχει ελληνικό αντίστοιχο.

Ένας εύκολος τρόπος να δουλέψετε θα είναι να ξεκινήσετε το λήμμα αντιγράφοντας και μεταφράζοντας επί τόπου την εισαγωγή και στην συνέχεια τις επόμενες ενότητες αντιγράφοντας και μεταφράζοντας σταδιακά. Για να μεταφερθούν σωστά οι παραπομπές από το αγγλικό λήμμα θα πρέπει να τις κάνετε αντιγραφή από την κατάσταση επεξεργασίας στο αγγλικό λήμμα (έστω και αν δεν θέλετε να το επεξεργαστείτε).

Άλλη περίπτωση (περισσότερο κατάλληλη για λήμματα που μεταφράζει ένας μόνο) είναι να ενεργοποιήσετε την λειτουργία «Μετάφραση Περιεχομένου» από την σελίδα προτιμήσεων. Μετά θα έχετε μια σελίδα υποβοηθούμενης μετάφρασης όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τη μετάφραση πριν τη δημοσιεύσετε, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη προβλήματα που θα πρέπει να διορθώσετε σε κανονική επεξεργασία.

Μην προσπαθήσετε να μεταφραστείτε ένα κείμενο στο Word ή κάτι παρόμοιο. Θα δυσκολευτείτε περισσότερο και θα ταλαιπωρηθήτε αφού θα χάσετε οποιαδήποτε όλους τους συνδέσμους, παραπομπές και την κατάλληλη μορφοποίηση.

Μην χρησιμοποιείτε αυτόματη/μηχανική μετάφραση. Αν το κάνετε, κάντε το μόνο ως βάση την οποία θα διορθώσετε. Αν δεν γνωρίζετε κάποια ξένη γλώσσα, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα λήμμα χρησιμοποιώντας την διαθέσιμη σε εσάς βιβλιογραφία. Συμβουλευτείτε τον εθελοντή βοηθό σας (ambassador).

Πού θα βρείτε βοήθεια

Μέσα από τις παρακάτω σελίδες μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε ή να θέσετε άμεσες ερωτήσεις σε άλλους χρήστες που θα θέλουν να σας βοηθήσουν.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Παρουσίαση Ιατρική

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.