Η Global Journal κατέταξε το Ίδρυμα Wikimedia στο Νο2 των ΜΚΟ παγκοσμίως

H Global Journal  ανακοίνωσε πρόσφατα τον κατάλογο των 100 κορυφαίων παγκοσμίως  ΜΚΟ, κατατάσσοντας το Wikimedia Foundation στο Νο2 στο σύνολο (Νο1 για την Εκπαίδευση και την Καινοτομία).  Η  Global Journal  είναι μια  έκδοση με έδρα τη Γενεύη που εστιάζει σε ζητήματα όπως οι παγκοσμιοποιημένες επιχειρήσεις,  οι ΜΚΟ,  και οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα.

Το περιοδικό έγραψε ότι το Ίδρυμα, «αντιπροσωπεύει ένα πρωτοποριακό παράδειγμα του τι μια ΜΚΟ μπορεί να επιτύχει στην εποχή του Διαδικτύου.  Εργασία με σχετικά ανεπαρκείς  πόρους  που δεσμεύεται σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης  βασιζόμενο σε μαζικές  ιδιωτικές δωρεές σε αντίθεση με μεγάλες θεσμικές  επιχορηγήσεις,  η οργάνωση συνεχίζει, μέσα από μια καινοτόμο εφαρμογή των νέων τεχνολογιών να έχει  μια βαθιά και διαρκή επίδραση στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ».

Το περιοδικό σημείωσε επίσης ότι η Wikipedia είναι μεταφρασμένη σε 285 γλώσσες και εξήρε τη δέσμευση μας  για την επέκταση της πρόσβασης σε εκείνες ιδιαίτερα τις εκδόσεις που αφορούν τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Global Journal μας είχε κατατάξει στην κορυφή της λίστας πέρυσι, αλλά το βραβείο πήγε στο BRAC,  μια αναπτυξιακή  οργάνωση του Μπαγκλαντές και τη  μεγαλύτερη ΜΚΟ στον κόσμο, με πάνω από 100.000 υπαλλήλους, το 70 τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες.

Συγχαίρουμε εγκάρδια το BRAC    και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη  Global Journal για την αναγνώριση του Ιδρύματος Wikimedia. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη σκληρή δουλειά της παγκόσμιας κοινότητας των 100.000  εθελοντών μας  που συνεισφέρουν ενεργά,  και η αφοσίωση τους κάνει επιτυχημένα τη  Wikipedia και  τα αδελφά της εγχειρήματα.

Lisa Gruwell, Deputy Chief Revenue Officer (μετάφραση από το Wikimedia Blog)

Μία σκέψη στο “Η Global Journal κατέταξε το Ίδρυμα Wikimedia στο Νο2 των ΜΚΟ παγκοσμίως”

Τα σχόλια είναι κλειστά.