2ος εδιταθώνιος/συνεισφορά στη Βικιπαίδεια

shesharp1Διοργάνωση: She Sharp Greece / shesharpgr@gmail.com

Μετά από ένα χρόνο ο Εδιταθώνιος επαναλαμβάνεται!

Αυτή τη χρονιά, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που έκαναν τη διαφορά και διέπρεψαν στο τομέα τους (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία, κτλ). Θα προηγηθεί παρουσίαση/ομιλία, από τον κ. Μάριο Μαγιολαδίτη, μέλος του Wikimedia Community User Group Greece, για το ζήτημα του «χάσματος των φύλων» που παρατηρείται στην Βικιπαίδεια από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
shesharp

Στόχοι είναι:

  1. Η δημιουργία ή βελτίωση λημμάτων για ελληνίδες που έφεραν ριζικές αλλαγές στον τομέα με τον οποίο ασχολήθηκαν˙ στην ελληνική ή άλλη γλώσσα,
  2. Η μετάφραση λημμάτων για καταξιωμένες γυναίκες άλλων χωρών στην ελληνική γλώσσα,
  3. Η ευαισθητοποίηση και προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας γυναικών που θα ασχοληθούν με την επεξεργασία λημμάτων στη Wikipedia.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο χώρο του Tech Ministry (Ίωνος Δραγούμη 39, 6ος όροφος), στη Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης 15:00. Οι 3 πρώτοι συμμετέχοντες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους θα λάβουν από ένα βραβείο έκαστος.

Δεξαμενή θεμάτων:

  • Γυναίκες θεωρητικών επιστημών
  • Γυναίκες θετικών επιστημών
  • Γυναίκες τεχνολογικών επιστημών
  • Γυναίκες στο χώρο της έρευνας
  • Γυναίκες καλλιτέχνιδες

Η συμμετοχή γίνεται με τη συγκέντρωση πόντων με τη συγγραφή κάθε λήμματος. Όσο περισσότερα λήμματα, τόσο περισσότεροι πόντοι! Στο χώρο θα υπάρχει προτζέκτορας στον οποίο θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο η κατάταξη και βαθμολογία των συμμετεχόντων.

Βαθμολόγηση:

  • 10 πόντοι: Δημιουργία νέου λήμματος που δεν υπήρχε σε καμία Βικιπαίδεια πριν.
  • 5 πόντοι: Δημιουργία/μετάφραση/βελτίωση λήμματος που υπήρχε ήδη σε κάποια άλλη Βικιπαίδεια.
  • 2 πόντοι: Δημιουργία ενός «stub / λήμματος προς επέκταση».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όσους θέλουν να συνεισφέρουν στη διάδοση γνώσεων και πληροφοριών μέσω της Βικιπαίδειας για τις γυναίκες που χάραξαν το σημάδι τους, η κάθε μια στον τομέα της.

Μία σκέψη στο “2ος εδιταθώνιος/συνεισφορά στη Βικιπαίδεια”

Τα σχόλια είναι κλειστά.